Nasz Klient jest jednym z liderów branży cukrowniczej w Polsce.
Specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności
Miejsce pracy: Środa Wielkopolska
Obowiązki
nadzór nad systemami zarządzania jakością
współpraca z zespołami produkcyjnymi nad wdrażaniem i utrzymaniem wymagań standardów zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności (HACCP, IFS;)
monitorowanie wskaźników jakościowych w odniesieniu do wymagań wdrożonych standardów jakości
doskonalenie rozwiązań systemowych w zakresie zarządzania jakością
nadzór nad dokumentacją systemową, opracowanie i wdrażanie nowych procedur
wdrażanie i doskonalenie kultury bezpieczeństwa żywności
wsparcie osób odpowiedzialnych za procesy w definiowaniu punktów krytycznych dla jakości
współpraca z osobami odpowiedzialnymi za procesy produkcyjne
podnoszenie poziomu kompetencji w zakresie bezpieczeństwa żywności w całej organizacji
kontrole i usprawnienia
regularne audyty i przegląd procesów produkcyjnych
identyfikacja obszarów wymagających poprawy oraz formułowanie rekomendacji dla osób odpowiedzialnych za nadzór nad realizacją działań korygujących i raportowanie statusy wykonania na poziomie organizacji
Wymagania
2 lata pracy na podobnym stanowisku w przemyśle spożywczym